Aurora Music Festival – Peer Gynt Suite & Dvorak

Dvoraks älskade Pianokvintett med bland andra Torleif Thedéen. Grieg med Aurora Symphony Orchestra.

Dvoraks Pianokvintett räknas till ett av de största mästerverken av romantisk kammarmusik.
Från sin utanför­position i den böhmiska delen av det habsburgska väldet kunde Antonín Dvorák både ta del av samtidens musikaliska nyheter och på samma gång behålla en välbehövlig distans till dem.

Han kunde fascineras av Wagners nya musik och samtidigt stå på vänskaplig fot med Brahms – en ekvation som annars var svår att få ihop i det sena 1800-talets musikvärld. Det var dessutom detta utanförskap och Dvoráks nära koppling till hemlandets musik som till slut gjorde honom till en av tidens mest efterfrågade tonsättare på den internationella arenan.

Stråkkvintetten i Ess-dur tillkom under hans vistelse i USA, då även den kända symfonin ”Från nya världen” komponerades. Tonfallet och den flödande melodiken från det större verket känns även igen i kvintetten.
Här framförs den av mycket meriterade musiker från olika delar av världen Violin – Eszter Haffner och Igor Gruppman Viola: Sasha Zemtsov, Cello: Torleif Thedéen, Piano: Nina Tichman.
Dessa 5 eminenta musiker är alla både solister, kammarmusiker och professorer vid stora musikhögskolor i Europa

Både den älskade Anitras dans och Bergakungens sal ingår i Griegs underbara orkestersvit om Per Gynt. Här framförd av Aurora Symphony Orchestra. Dirigent meddelas i augusti

Aurora Symphony Orchestra
Violin – Eszter Haffner och Igor Gruppman
Viola: Sasha Zemtsov
Cello: Torleif Thedéen
Piano: Nina Tichman.

Kommande evenemang och konserter

Alla konserter och evenemang Beställ konsertinfo