Aurora Music Festival 22-26 augusti

Aurora Music arrangerar festivalen i samarbete med Konserthuset Stockholm och Kungl. Musikhögskolan, och bjuder på ett rikt uppbåd av både svenska och internationella stjärnartister.

”Våra Aurora-festivaler är födda ur kärleken till den klassiska musiken. Med en ambition att sprida den bästa musiken, den vi tycker om, till både stora och små platser. Vi vill skapa möten mellan människor och den klassiska musiken. Möten mellan artister som framför och människor som lyssnar. Vi tror att musiken har en kraft som kan betvinga gränser. Vi tror att musiken har förmågan att skymma olikheter och förena oss i lyssnandet. Vi tror att vi alla blir till i musiken”

Så lyder delar av det motto som är utgångspunkten för Aurora Musics verksamhet. Aurora Music arrangerar denna festival i samarbete med Konserthuset Stockholm och Kungliga Musikhögskolan och bjuder på ett rikt uppbåd av både svenska och internationella stjärnartister.

Sedan 2006 har Aurora producerat hela 41 festivaler i Västra Götaland och sedan 2017 även i Stockholm. I centrum för årets festival står den nybildade kammarorkestern Aurora Chamber Orchestra. Orkestern är frukten av alla tidigare Aurorafestivaler och de många musikerkontakter som skapats. Ledare är en av Europas mest meriterade musiker, den enastående Gordan Nicolic, tidigare bland annat konsertmästare i London Symphony Orchestra och Chamber Orchestra of Europe.

Bland övriga stjärnartister vid årets festival finns också Mischa Maisky – cello, Isabelle van Keulen – violin, Jukka-Pekka Saraste – dirigent, Stefan Sauk – skådespelare, Johannes Gustavsson – dirigent, och många fler.

Det omfattande programmet bjuder på bland annat solokonserter för violin och cello och symfonier av Tjajkovskij och Sibelius. Dessutom massor av kammarmusik och även poesi och texter, bland annat ur Thomas Manns Döden i Venedig. Festivalen bjuder också in till Aurora Talks, där alla får möjlighet att möta artisterna i intressanta samtal och paneler.

Festivalen har två konsertplatser; Konserthuset Stockholm och Kungliga Musikhögskolan.

Hela festivalprogrammet med samtliga konserter och artistinformation finns på Auroras festivalsida.