Elektroakustiskt i december 2023

Evenemanget har ägt rum
 • Fullbokat!

Höstens tredje konsert i den elektroakustiska konsertserien innehåller musik för trombon och elektronik av två italienska tonsättare: Nicola Sani och Luca Francesconi, framförd av svenska trombonisten Ivo Nilsson. Dessutom: två nykomponerade elektroakustiska verk – mer information kommer snart!

I den elektroakustiska konsertserien presenteras svenska och internationella tonsättare från den elektroakustiska musikens alla inriktningar och epoker. Musik av genrens pionjärer och etablerade tonsättare spelas sida vid sida med nykomponerade verk av KMHs studenter och lärare i elektroakustisk komposition. Konserterna är ofta kopplade till forskningsprojekt, festivaler och samarbeten där internationella tonsättare, musiker och forskare bjuds in. Lilla salens Klangkupol i 29.4 är en specialkonstruerad konsertsal där de tekniska förutsättningarna möjliggör unika lyssningsupplevelser. I konsertserien görs interpretationer av historiska och samtida elektroakustiska verk, spatialiserade för Klangkupolen. 

 

Denna konsert har kurerats av Henrik Frisk, Kim Hedås och Erik Peters. 

 

Konserten arrangeras i samarbete med Italienska Kulturinstitutet i Stockholm.

Italienska Kulturinstitutet i Stockholm grundades 1954 och är den delen av Italienska Utrikesdepartementet som jobbar med att främja italiensk kultur i Sverige. Institutet fungerar som en kulturell bro länderna emellan genom att anordna kulturevent som konserter, filmvisningar, föredrag och utställningar, ofta i samarbete med lokala eller italienska institut, universitet, museer, gallerier och förlag. 

Kommande evenemang och konserter

 • O nata lux - Sånger inför julen

  - Annan plats

  Studenter från kyrkomusikprogrammen dirigerar och sjunger i Finska Kyr…

 • Jazzsångarnas vinterkonsert

  - Nathan Milsteinsalen

  Välkomna till jazzsångarnas vinterkonsert!

 • Mind the Music 2024

  -

  I skiftet mellan februari och mars bjuder KMH:s lärarstudenter in till…

 • Julsalong på Slottet

  - Edsbergs Slott

  Studenterna på Edsbergs slott bjuder in till traditionsenlig julsalong…

Alla konserter och evenemang Beställ konsertinfo