Elektroakustiskt i januari 2024

Evenemanget har ägt rum

Musik av Jacob Kirkegaard, Carola Bauckholt och Karin Hellqvist.

Vårens första konsert i den elektroakustiska konsertserien inleds av svenska violinisten Karin Hellqvist, som spelar ett verk för violin och elektronik av tyska tonsättaren Carola Bauckholt samt ett verk komponerat i samarbete mellan Carola Bauckholt, Karin Hellqvist och filmskaparen Eric Lanz. Därefter ljudkonst med audiovisuella verk av den danske konstnären och tonsättaren Jacob Kirkegaard. 

I den elektroakustiska konsertserien presenteras svenska och internationella tonsättare från den elektroakustiska musikens alla inriktningar och epoker. Musik av genrens pionjärer och etablerade tonsättare spelas sida vid sida med nykomponerade verk av KMHs studenter och lärare i elektroakustisk komposition. Konserterna är ofta kopplade till forskningsprojekt, festivaler och samarbeten där internationella tonsättare, musiker och forskare bjuds in. Lilla salens Klangkupol i 29.4 är en specialkonstruerad konsertsal där de tekniska förutsättningarna möjliggör unika lyssningsupplevelser. I konsertserien görs interpretationer av historiska och samtida elektroakustiska verk, spatialiserade för Klangkupolen. 

Tre elektroakustiska konserter på KMH under våren 2024: onsdag 24 januari, måndag 26 februari och måndag 25 mars – välkomna!

Kommande evenemang och konserter

Alla konserter och evenemang Beställ konsertinfo