Erik Elvkull, cello

Evenemanget har ägt rum

LIVESÄNDS! Examenskonsert master, klassisk musik. Konserten är endast öppen för inbjudna gäster men kommer att livesändas.

Nu har Erik tagit sin master i orkesterspel vid Kungl. Musikhögskolan och ska avsluta sina studier med en examenskonsert. Han tänker att det här kanske är den sista chansen på länge att göra en konsert precis hur han vill så därför tänkte han spela en konsert han drömt om att spela länge: Sjostakovitjs cellokonsert nr 1. Den här konserten började Erik spela redan på gymnasiet och sedan dess har den varit en av hans absoluta favoriter, både att spela och att lyssna på. Den är så rytmisk men ändå så desperat och uppriktigt sorglig, och den är väl det verket som han kanske mest förknippar med Sjostakovitj. Orkestern leds av dirigent Simon Bång.

Det blir också Beethovens sonat för piano och cello i g-moll tillsammans med Gunvor Matilda Andersson som Erik spelat tillsammans med i många år. Beethovens g-mollsonat tyckte han själv kunde låta lite lättsam, men vid en djupare analys blev han fascinerad av hur mycket små detaljer som måste tas fram av musikerna och hur många vägval det finns i nästan varje takt när man väljer hur man ska spela den.

Program

Ludwig van Beethoven - sonat för piano och cello i g-moll

I. Adagio sostenuto e espressivo – Allegro molto più tosto presto
II. Rondo. Allegro

-PAUS-

Dmitri Sjostakovitj - cellokonsert nr 1 i Ess-dur

I. Allegretto
II. Moderato
III. Cadenza
IV. Allegro con moto

Livesändning

Se livesändningen här eller på vår YouTube-kanal.

Kommande evenemang och konserter

 • Lunchkonsert med Träblåset

  - Kungasalen

  Kammarmusik för träblås.

 • Träblåsafton 1

  - Nathan Milsteinsalen

  Gott och blandat med träblåset.

 • Träblåsafton 2

  - Kungasalen

  Kammarmusik med träblåset.

 • HORN & CO

  - Nathan Milsteinsalen

  Fyra ensembler med fyra kvinnliga hornister.

Alla konserter och evenemang Beställ konsertinfo