Festliga vårkonserter med unga pianister

Evenemanget har ägt rum

Unga pianister från hela landet spelar in våren med pianomusik av bl. a. Chopin, Liszt & Debussy med fler.

Hör nästa generation pianister spela pianomusik av bland annat Chopin, Liszt & Debussy. De medverkande är elever till Svenska Pianopedagogförbundets (EPTA) medlemmar och är i åldrarna 6-19 år.

De två konserterna är en del av den pianodag som arrangeras i samverkan mellan Kungl. Musikhögskolan och EPTA Sweden och mellan konserterna hålls öppna masterclasses med Stefan Bojsten, Johan Fröst och Anders Kilström. Dagen avslutas med en konsert med KMH:s pianostudenter som framför Claude Debussys 24 preludier.

Under eftermiddagen kommer Restaurang Oktav ha öppet fram till 20.30. Ta med hela familjen och vänner på EPTA pianodag i Kungl Musikhögskolans eleganta lokaler, fika, ät något eller ta en drink på kvällen och framför allt njut av pianospel hela dagen!

 

Schema för pianodagen:

14.00-15.00 Elevkonsert del 1, Kungasalen
15.30-16.30 Masterclasses
17.00-18.00 Elevkonsert del 2, Kungasalen
19.00 Debussykonsert, Kungasalen

 

Svenska Pianopedagogförbundet (EPTA Sweden) är med sina 87 år Europas äldsta pianoförbund. En uppsjö av svenska pedagoger och pianister är sprungna ur förbundets verksamheter som innefattar konserter, kongresser, masterclasses och fortbildningar i Sverige och internationellt. Förbundet arrangerar löpande konserter för unga pianister och årets vårkonsert är förbundets tredje i Kungasalen på KMH.

Konserterna är en samverkan mellan Kungl. Musikhögskolan och EPTA Sweden.

Program söndag 26 maj