Kvällskonsert

Evenemanget har ägt rum

Uruppförande av Pay (no) Attention av William Sundman Sääf

Ett hjärteprojekt för den unge tonsättaren, tillika småbarnspappan, William Sundman Sääf. För ett drygt år sedan började han arbeta på det verk som kom att bli Pay (no) Attention. ”När vår dotter var nyfödd spelade vi upp olika typer av brus för att lugna ner och söva henne”, berättar tonsättaren. ”Brus blir dock lätt enformigt natt efter natt efter natt, i alla fall för den som inte skall sövas av det. Då kom tanken att skriva musik som skulle vara tillräckligt ’tråkig’ för att man skall kunna ignorera den, men samtidigt intressant och detaljerad nog för att bjuda in till aktivt lyssnande.”

Pay (no) Attention skulle ha fått sitt uruppförande i november 2020, under Kungl. Musikhögskolans årliga festival ljudOljud. Men med bara ett par dagars varsel blev också denna konsert en av alla de evenemang som tvingats ställas in på grund av pandemin.

Men nu kommer äntligen verket att uruppföras av en ensemble bestående nästan helt av musikstuderande på Kungl. Musikhögskolan. Med hänvisning till verkets ursprungliga idé uppmanar William Sundman Sääf, själv kompositionsstuderande på musikhögskolan, alla som tar del av konserten att göra lite vad de vill under tiden: ”Läsa en bok, lösa ett sudoku, rita små lila hästar, fundera på hur du skall tillaga världens godaste pasta-pesto, och lyssna till klangerna och glöm den stressiga vardagen. Kanske till och med somna in?”

Program torsdag 25 mars

 • Lunchkonsert

  Evenemanget har ägt rum - Livesänds från Nathan Milsteinsalen

  Musik av Häll, Sedgwick, Hambraeus, Jarl, Berg och Nordqvist. Konserte…

 • Klingande Akademi

  Evenemanget har ägt rum - Livesänds från Kungasalen

  Musikforskaren Christina Tobeck berättar om kompositionsundervisningen…

 • Eftermiddagskonsert

  Evenemanget har ägt rum - Livesänds från Kungasalen

  Musik av Rabe, Tarrodi, Björk, Eggert och Forsman

 • Sonanza

  Evenemanget har ägt rum - Livesänds från Kungasalen

  Ensemblen Sonanza spelar musik komponerad av tonsättare som undervisar…

 • Kvällskonsert

  Evenemanget har ägt rum - Livesänds från Kungasalen

  Uruppförande av Pay (no) Attention av William Sundman Sääf