LÅT! 2021

Evenemanget har ägt rum

Man brukar säga att musik är möten - när man ser och hör Kungl. Musikhögskolans folkmusikstudenter förstår man varför.  Konserten är inte öppen för publik men kommer att livesändas.

LÅT! är den årliga vårkonserten där institutionens studenter bjuder in till en stor musikfest - i år digitalt! Här ryms musiker och artister ur en bred flora av folk- och konstmusikaliska traditioner - ledda utav några av Sveriges allra främsta musiker inom genren.   

Vi lever just nu i en tid där möjligheten till musikaliska möten och upplevelser är begränsad. Detta har fått många av oss att inse hur stor och viktig musikens roll spelar i våra liv.  Folkmusikinstitutionen är därför väldigt glada att få presentera årets digitala upplaga av LÅT! med temat Möten i musiken. Olika musiktraditioner och personliga uttryck möts i samspel genom ett brett utbud av ensembler, däribland institutionens egna storband – KMH Folk.   

KMH 250 år  
I samband med Kungl. Musikhögskolans 250 års-jubileum firas musikens kraft att väcka känslor och minnen, att trösta och skänka glädje. Det firas att musiken alltid finns där oavsett hur livet svänger. Det firar vi med kampanjen låt livet svänga.   
Folkmusikinstitutionen utlovar feststämning, spelglädje och massor av sväng!  

LÅT! musiken svänga!   

Livesändning

Se livesändningen här eller på vår YouTube-kanal.

Program onsdag 21 april

  • Myrmekkra & Eshagh Ahmadi

    Evenemanget har ägt rum -

    Varmt välkomna till folkmusikfestivalen LÅT! Festivaldag nummer ett bj…

Program torsdag 22 april

Program fredag 23 april

Program lördag 24 april

  • LÅT! 2021

    Evenemanget har ägt rum - Livesänds från Kungasalen

    Man brukar säga att musik är möten - när man ser och hör Kungl. Musikh…