Lina Nyberg, komponist

Evenemanget har ägt rum
 • Fullbokat!

Examenskonsert, master komposition. En konsert med ett axplock av det som Lina arbetat med under utbildningen. Linas röst är i fokus både med dels en större besättning av blåsare med jazzbakgrund, dels en klassisk stråkkvartett.

Lina Nyberg beskriver själv några av konsertens stycken:

– I arbetet med verket för tentett har jag inspirerats av Corona-vårens sång och spel från balkonger och fönster. I isolering tar vi uppenbarligen till alla möjliga medel för att kommunicera med andra människor. Det finns något vackert, melankoliskt och starkt mänskligt i detta, hur vi, när vi inte får vara nära varandra desperat söker närhet på andra sätt, hälsar med armbågen, vinkar och sjunger.

Om stycket för stråkkvartett, Ascension in color:

– När jag komponerade detta arbetade jag inledningsvis mycket med hur olika färger smälter in i varandra och sakta förändras som en spegling av den harmoniska progressionen. I takt med att pandemin tog över i världen under våren påverkades även musiken. Nu är den för mig också associerad med uppförsbacke, andning, tid och tystnaden när allt släcktes ned.

Konserten arrangeras av Länsmusiken i Stockholm i samarbete med KMH och Stockholm Jazzfestival. Med stöd från Kulturrådet och Musikverket.

Kommande evenemang och konserter

 • Björn Gardner, sång

  - Livesänds från Kungasalen

  Examenskonsert, kandidat folkmusik

 • Preludium inför Nobel

  - Livesänds från Kungasalen

  LIVESÄNDS! Beethovens musikaliska arv – ett levande testamente.

 • HORN & CO

  - Nathan Milsteinsalen

  Fyra ensembler med fyra kvinnliga hornister.

 • Jakob Sonnek, gitarr

  - Kungasalen

  Gitarrkonsert med Jakob Sonnek som studerar avancerad interpretation.

Alla konserter och evenemang Beställ konsertinfo