Lo Kristenson, komposition

Examenskonsert, master komposition

Förnimmelser

"Vi skapar tillsammans ett eget rum som vi nu vill dela med er. Ett rum för ljud, ljus, eftertanke, mörker och färg. Ett rum att omslutas av, och att få sjunka in i. En långsam motsolsmusik som nu ska få egna vingar och färdas ut i världen."

LoKristenson är en kompositör som verkar inom det konstmusikaliska fältet och avslutar i vår sina masterstudier. Lo skriver musik som får breda ut sig i tid och rum, i sitt komponerande undersöker hon cirkulära och vridande former, samt strävar efter en lyssnande kommunikation mellan musikerna och i rummet som uppstår. 

Musiken framförs av den Oslo-baserade trion: Rakel Paulsen (altflöjt), Julija Morgan (barockviolin) och Tove Bagge (barockviola) med bakgrund i fri improvisation, konstmusik och klassisk musik. De har haft ett nära samarbete med Lo under hela kompositionsprocessen, och tillsammans med henne utforskat ensemblens klangspektra och samspel. De har fördjupat sig i andning och puls, improvisation och kommunikation - kring stycket har en trio växt.

Kommande evenemang och konserter

Alla konserter och evenemang Beställ konsertinfo