RUM:s Blåslandslag

Evenemanget har ägt rum
  • Fullbokat!

Konserten livesänds även på vår YouTube-kanal. Från Georg Philipp till Philip - musik genom fyra sekel!

Kom och njut av en konsert med Sveriges bästa unga blåsare - RUM:s Blåslandslag.

RUM:s Blåslandslag har funnits sedan 1975 men har haft olika namn under åren, som Nationsungdomsorkestern och RUM:s Blåsarsymfoniker. Målsättningen för RUM - Riksförbundet Unga Musikanter, med RUM:s Blåslandslag är att skapa landets bästa ungdomsblåsorkester och att genom deltagarna inspirera det lokala blåsmusiklivet i hela landet, liksom att bevara och utveckla den svenska blåsmusiktraditionen. RUM:s Blåslandslag är unikt, då det knappast finns en bättre amatörblåsorkester, eftersom förutsättningarna är helt unika för en amatörorkester. Repertoaren blir utmanande, besättningen blir fulltalig och nivån sätts av deltagarnas förmågor.

RUM:s Blåslandslag leds alltid av en professionell dirigent. I år 2021 är det Helge Haukås, som inte bara har en lång karriär som dirigent utan som också undervisat i dirigering vid Grieg-akademien i Bergen. 

Årets turné går till Mjölby, Linköping, Norrköping och Stockholm och du får lyssna till en härlig blandning av musik från George Philipp till Philip - musik genom fyra sekel.

Du bokar biljetter på Billetto via biljettlänken här i evenemanget.
Du kan boka 1, 2, 3, 4, 5, eller 6 biljetter åt gången i de förmarkerade grupperna av platser. Varje grupp har ett fast antal platser och kan endast bokas i sin helhet.
Allt för att enligt Folkhälsomyndighetens riktlinjer göra vad vi kan för att begränsa smittspridningen.

Livesändning

Se livesändningen här eller på vår YouTube-kanal.

Konserten arrangeras i samverkan mellan Riksförbundet Unga Musikanter och Kungl. Musikhögskolan i Stockholm.