Sonar Worlds Collide

Evenemanget har ägt rum

Under större delen av den mänskliga historien har musik uteslutande varit en akustisk aktivitet, där instrumentens begränsningar måste övervägas noggrant under kompositionsprocessen.

I takt med att tekniken utvecklas blir dessa begränsningar mindre och mindre relevanta, då nya och spännande elektriska verktyg börjar användas för att tänja på dessa gränser, och ge kompositörer en helt ny palett att färglägga sina kompositioner med. Det är i den andan vi är glada att presentera musik som både håller sig inom och tar spjärn mot dessa begränsningar, med ett urval av helt akustisk, blandad akustisk och förstärkt, och helt förstärkt musik. Räkna med isländska sånger, fyra pianon som spelas samtidigt, en harpa, cello och synth som spelar med intressanta nya nyanser, och en elektronisk ensemble som ska spela ett av John Cages så kallade “number pieces”, komponerad sent i hans karriär.

Program

Arttu Ahovaara: usva (2020) 5’

Eskil Kauppi: The Chapel (2021) 3’30”

Sweet Retaliation - Etude No. 1 (2021) 3’30”

Bassoon Sonata No. 1 (2020) 10’

Valerie Mol: De som tycker /stycke/ att transbarn inte /för/ ska få ha tillgång /fyra/till könsbekräftande hormonbehandling /pianon/ är stinkande grisar. (2021) 5’-15’
Piano: Ilektra Oikonomi, Isabel Otília Koch, Mercedes Bravo Cabanes och Miriam Jablonska Hårdeman.

Knut Olav Rygnestad: En ótal stjarna hröp (Otaliga stjärnor grät) (2019-2020) 30’ - 40’
Text: Guðfinna Jónsdóttir (1899-1946)
Sångare: Helga Ragnarsdóttir

- paus -

Namna (Leo Svensson Sander & Stina Hellberg Agback): Konsert (2020) 25’

John Cage: Four6 (1992) 30’, framförs av Kajsa Blom, Niklas Dahlquist, Amina Hocine, Viktor Sandström och Simon Söderberg

 

Regeringen har fattat beslut om att från den 1 december möjliggöra användning av vaccinationsbevis vid  allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 100 deltagare inomhus. 
 
För KMH:s del innebär det att vid konserter i Kungasalen där publikantalet beräknas överstiga 100 personer kommer det från 1 december att krävas vaccinationsbevis.

För att komma in på konserten måste du kunna visa upp vaccinationsbevis och giltig legitimation.

Kom i god tid.

Välkommen!

Program måndag 29 november

Program tisdag 30 november

Program onsdag 1 december

Program torsdag 2 december

Program fredag 3 december