ljudOljud

Banner för ljudOljud 2017


ljudOljud 2017 genomfördes 24-29 april med mängder av ny konstmusik, till största delen av KMH:s kompositionsstudenter.

Finbesök av kammarmusikensemblen Norrbotten NEO och Bohuslän Big Band, nya toner för harpa, tango-trio, musik för 29 högtalare och, såklart, Kungl. Musikhögskolans egna körer och ensembler. Det är bara några av de upplevelser som ingick i 2017 års ljudOljud-festival. 

Hela programmet hittar du här (pdf, uppdaterad 2017-04-25). Se även under respektive rubrik (till höger på stor skärm, nedtill på liten skärm).

Em Silén, kompositionsstudent och projektledare: 

– Trodde du att du visste hur en harpa låter? Gå på vår temakonsert med pinfärska harpstycken och tänk om. Och missa för guds skull inte att uppleva den nya högtalardomen, med inte mindre än 29 högtalare utplacerade för en maximal 360°-upplevelse! 

– Den här festivalen har mängder av uruppföranden och en hög musikalisk nivå rakt igenom - frossa i nya ljud, sköna ljud, omöjliga oljud! Höga, högmodiga ljud och låga, analoga oljud…

Bakom ljudOljud står studenterna vid Institutionen för komposition, dirigering och musikteori vid Kungl. Musikhögskolan (KMH) i Stockholm, som medverkar i egenskap av tonsättare och dirigenter, förutom att också driva allt arbete kring festivalen. 

KMH har etablerade samarbeten med prisbelönta ensembler som Norrbotten NEO och ett av Sveriges främsta storband, Bohuslän Big Band, ger festivalen den professionella prägel den förtjänar. I år medverkar dessutom studenterna vid det internationella masterprogrammet CoPeCo (Contemporary Performance and Composition) som fokuserar på nya och experimentella sätt att arbeta både med sina respektive instrument och med konsertformen som sådan. 

Tack vare KMH:s nya toppmoderna konsertsalar är det i år möjligt att för första gången på länge höra såväl elektroakustisk musik (EAM) som storbandsjazz, kammarmusik och körmusik under ett och samma tak. 

Alla konserter har fritt inträde och innebär en chans, inte bara att uppleva och upptäcka ny och tidlös musik utan också att komma i direkt kontakt med såväl levande upphovspersoner som interpreter. 

En möjlighet att fråga, ifrågasätta och lära. Eller att helt enkelt bara slappna av och lyssna in årets hetaste ljud(oljud)! 

ljudOljud 2017
24-29 april
Kungl. Musikhögskolan
Valhallavägen 105 i Stockholm (T-bana Stadion) 


‪#‎ljudoljud‬ ‪#‎kmhstockholm‬

Uppdaterad 2017-06-19