Karin Malm. Karin står i en skog. Hon tittar in i kameran och ler.

Karin Malm

Programöverskridande musikprojekt på KMH

Karin Malm läser första året klassisk sång på KMH och är även hjärnan bakom musikprojektet ”Greenery”, ett musikalbum i videoformat inspelat på musikhögskolan med 14 studenter från olika program.

I dagarna har KMH-studenten Karin Malm släppt en EP med egenskriven musik som har arrangerats, producerats och spelats in i Kungl. Musikhögskolans lokaler. EP:n är ett crossoverprojekt med inslag av olika genrer som framförs av 14 är studenter från olika inriktningar på KMH: klassisk, folkmusik, lärarprogrammet och jazz.

- Vi ville experimentera med klangfärger och instrumentering och gå utanför genregränserna. Det är spännande att sammanföra musiker som annars inte spelar ihop. När olika perspektiv möts skapas något nytt i det mötet, och det tycker jag är oerhört intressant.

Studiomiljö med en student som spelar flygel och en som sjunger.

Från inspelningen av albumet

Karin hoppas att projektet kan inspirera andra att utforska liknande möjligheter.

- Det känns som att många studenter vill göra denna typ av projekt, men att det sällan sker naturligt på KMH. Att möta andra perspektiv ser jag som att lägga till fler färger på sin musikaliska palett. Därefter kan man själv välja vad man plockar med sig och inte, men att vara öppen tror jag får oss att utvecklas, menar hon.

Karin, 25, från Stenungsund läser första året klassisk sång på KMH. Hon har länge längtat efter att utbilda sig inom sång och få ett uttryck som sträcker sig över genregränserna.

- Jag ville vara på en plats där musiken är överallt i alla dess former och på KMH har jag hittat rätt, berättar Karin.

Lyssna till "Greenery" och läs mer om Karins utbildning via länkarna nedan.