Campus Valhallavägen sett från ovan

Solcellspaneler installeras på campus Valhallavägen

I veckan påbörjades installationen av de solcellsanläggningar som ska ta plats på taken av Kungl. Musikhögskolans campusområde på Valhallavägen.
– Snart kan vi köra konserter med väldigt lokalt producerad el, säger Johan Lindquist, fastighetschef på KMH.

De två anläggningarna installeras på taken av hus ett och hus fyra. Totalt kommer de att täcka en yta på cirka 800 kvadratmeter och generera 135 000 kWh miljövänlig el varje år.

– Det känns både kul och självklart att göra vårt moderna campus ännu modernare. Det ligger helt i linje med våra hållbarhetsmål säger Johan Lindquist, fastighetschef på KMH.

Förhoppningen är att panelerna ska stå klara och redo att användas i första halvan av maj, lagom till sommarens alla soltimmar. Med panelerna vill man säkra att högskolan förses med förnybar energi och göra KMH Campus till en mer hållbar och energismart plats.

– Tillsammans med våra kunder lägger Akademiska Hus stor kraft på att nå en mer hållbar energiförsörjning och stärka våra campusområdens gröna profil. Med fler solceller på taken skapar vi energismarta byggnader samtidigt som vi bidrar till omställningen till ett fossilfritt samhälle, säger Magnus Öhrman, gruppchef inom energi och teknik på Akademiska Hus.

Solcellspaneler

Solcellspanelerna kommer att vara av samma modell som de som finns på KTH:s tak.

Relaterad kontakt