Kersti Hedqvist ny högskoledirektör

Kvinna med kostym ler mot kameran

Kersti Hedqvist tillträder som KMH:s nya högskoledirektör den 24 april.

Kungl. Musikhögskolan (KMH) har rekryterat Kersti Hedqvist till rollen som högskoledirektör. Hon tillträder sin tjänst den 24 april 2023.

Kersti Hedqvist kommer närmast från Trafikkontoret vid Stockholms stad där hon varit administrativ chef med ansvar för HR, IT, dokumentation och kundservice. Hon har mångårig erfarenhet som chef och har arbetat med både utbildnings- och fastighetsfrågor samt ekonomistyrning. Bland hennes tidigare arbetsgivare kan ett flertal lärosäten nämnas såsom Stockholms universitet, KTH och Dramatiska institutet.

– Det är med stor glädje jag välkomnar Kersti Hedqvist till KMH som ny högskoledirektör. Hon kommer med ett stort engagemang för högre musikutbildning och med hela den bredd av kompetenser och erfarenheter som krävs för befattningen, säger rektor Helena Wessman.

– KMH är ett internationellt välrenommerat lärosäte och har som landets enda fristående musikhögskola en särställning inom svenskt musikliv. Kersti Hedqvist kommer att på ett utmärkt sätt bidra till KMH:s arbete för en sammanhållen och högkvalitativ utbildningskedja på musikområdet och för att musiklivets alla delar ska ha goda förutsättningar att utvecklas, fortsätter Helena Wessman.

Kersti Hedqvist har gedigen erfarenhet av att driva administrativ utveckling i en utbildnings- och forskningsmiljö, och fastighetsfrågor har hon jobbat med både inom universitetsvärlden och i kommunal verksamhet. Hon var flöjtist i unga år, var körledare i tio år och är fortfarande aktiv körsångare. Därtill har hon varit vice ordförande i styrelsen för Stockholms Musikpedagogiska Institut, SMI. Hon har en juristexamen från Stockholms universitet och har även läst ett antal fristående kurser, bland annat inom företagsekonomi och musikvetenskap.

– Jag ser mycket fram mot att ta mig an den nya utmaningen som högskoledirektör. Jag är oerhört glad och hedrad för förtroendet och ser fram mot ett inspirerande samarbete med alla på KMH. Det är en ynnest att få möjlighet att kombinera att arbeta med det jag tycker är roligt och göra det i en miljö som ligger mig mycket varmt om hjärtat, säger Kersti Hedqvist.

Högskoledirektören ingår i högskoleledningen som utgör den strategiska och operativa ledningen för högskolan. Högskoledirektören beslutar i frågor som rör fastigheter och säkerhet samt den verksamhet som utförs inom högskoleförvaltning och högskolebibliotek.