Bild på Matilda Schyborger 

En hyllning till Stockholm på Sergels torg

City Sounds är Matilda Schyborgers hyllning till Stockholm. I form av loopar, sång, målande texter, lekfulla gitarrer, bas och trummor målas Stockholms gator upp med jazziga toner. På torsdag kommer publiken att kunna följa med Matilda och uppleva staden från Stockholm centralaste konsertscen på Sergels torg.

Musiken och texterna är inspirerade av staden och innehåller även elektroniska inslag i improvisationsmusik. För att göra musiken och ljuden än mer autentiska har Matilda samlat in ljud under långa promenader runt om i Stockholm.

– Processen med att samla in ljuden var trevlig. Stockholm har många gömda vrår och gränder. Jag ville besöka platser som många känner till och andra ställen som är helt nya, det blir en bra blandning, säger Matilda Schyborger.

– Jag vill bjuda in publiken på en promenad där de får uppleva känslan av att vara lite vilse, på samma sätt som jag själv kan känna när jag rör mig i stadens tempo, forsätter Matilda Schyborger.

Möjlighet för studenter att möta ny publik

City Sounds var ursprungligen skapat för KMH:s jazzfestival New Sound Made. För att få projektet att leva vidare sökte Matilda till ett av KMH:s samverkansprojekt. Det ger studenter möjligheten att möta ny publik i nya miljöer och skapa kontakter och nätverk. Denna gång sker samarbetet med På Sergels torg och Parkteatern, som omvandlar torget till en plats för kultur och kreativitet under sommaren. Från maj till september kommer över 80 olika framträdanden att ske på Plattan, varav fyra är i samarbete med KMH. Första ut är Matilda Schyborger. Hon hoppas att ljudet från torget ska ge en extra spännande dimension till hennes framträdande.

– Jag har lagt ner mycket arbete på det här projektet och jag skulle gärna vilja att det fortsätter. Det skulle vara kul att använda ljuden från Sergels torg och inkludera dem. Och det lät som en rolig möjlighet, det är inte så ofta man får möjligheten att stå på Sergels torg och spela, säger Matilda Schyborger.

Studenter på Sergels torg

Förutom Matilda kommer ytterligare fem KMH-studenter att sätta sin prägel på scenen på Sergels torg. På fredag uppträder Tombasound trio, bestående av Farshid Dalir, Muhammad Khaladyan och Emmanouil Georgoudis, alla studenter vid Institutionen för folkmusik.

I september uppträder Josefina Cerda i en hyllningskonsert till artisten Rosalía och Josefin Staaf uppträder tillsammans med Josefins New Orleans Gang. Båda studerar på musiklärarprogrammet, där Josefina har inriktningen sång och ensemble, medan Josefin har inriktningen rytmik.

Om projektet

Genom sitt medlemskap i SSES (Stockholm School of entrepreneurship) arbetar KMH för att stärka studenters möjlighet att möta ny publik, framföra musik i nya miljöer och skapa kontakter och nätverk utanför KMH. På Sergels torg är ett platssamverkansprojekt mellan Stockholm stad, lokala fastighetsägare, näringsliv och civilsamhälle. Målet är att genom konst och kultur skapa ett levande Sergels torg, med aktiviteter som är gratis för alla och skapat av många.

Här är KMH:s studenter som uppträder på Sergels torg:

Relaterad kontakt