Dirigentstudent och lärare.

Foto: Stefan Nilsson.

Utbildningar

Kungl. Musikhögskolan är en av världens främsta platser att studera vid om du vill bli musiker eller musiklärare. Du kan fördjupa dig inom olika genrer och olika instrument, läsa program eller fristående kurser. KMH:s utbildningar och lärare håller hög internationell standard. Våra alumner, tidigare studenter, väcker uppmärksamhet i stora delar av världen.

Hitta program eller kurs

Testa vår guide för att ta reda på om vi har din utbildning – och om du har vad som krävs för att få gå den. Eller bläddra bland hela utbudet.

Se alla utbildningar

Guide

Att söka

KMH har två antagningsomgångar, en på våren/sommaren för lärarutbildningarna och fristående kurser, och en på vintern/våren för musikerutbildningarna. Till nästan alla utbildningar gör du antagningsprov.

Till vissa fristående kurser gäller andra tider för anmälan och ansökan.

Så går ansökan till

Hög internationell standard

KMH är rankat som nummer sex bland världens lärosäten som erbjuder högre utbildning inom utövande konst. Vi placerar oss därmed före såväl Indiana University Bloomington, Pariskonservatoriet, Sibelius-Akademin och Harvard University när det gäller internationell attraktivitet.

Rankningen är gjord av QS World University Ranking, som använder ett väl etablerat system för att mäta nivån och attraktiviteten bland högre utbildningar över världen. Underlaget är bland annat omfattande enkäter, där studenter och anställda får bedöma andra lärosäten än det man själv är knuten till.

QS World University Rankinglänk till annan webbplats

Studenter berättar

Albin Eidhagen, Em Silén och Magdalena Eriksson är tre studenter som går utbildningar med olika inriktningar. Se dem berätta om sina val och om KMH.