En symfoniorkester med dirigent i en konsertal.

Framtidsorkestern

Är du intresserad av att spela i en ny symfoniorkester som leds av studenterna i orkesterdirigering? Du som går eller just gått ut gymnasiet, studerar på eftergymnasial musikutbildning eller på en musikhögskola är välkommen att ansöka.

Just nu håller en ny symfoniorkester på att växa fram på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, i samarbete med studenterna i orkesterdirigering under ledning av professor Katarina Andreasson. Produktionerna sker i projekt med lite olika besättningar.

Orkestern repeterar tisdagar kl.18.30-21.00 i Kungasalen.

Vem kan söka?

Framtidsorkestern är för dig som går eller just gått ut gymnasiet, studerar på en eftergymnasial musikutbildning eller på en musikhögskola. Vi strävar gemensamt efter att spela på hög nivå samtidigt som vi är måna om den sociala sammanhållningen och att ha roligt!

Så anmäler du dig

För att anmäla dig till orkestern ber vi dig att skicka en videoinspelning till oss. Du får spela valfritt verk eller delar ur ett verk och videon ska vara runt 5 minuter lång, minst 3 min. Du behöver inte ha pianoackompanjemang. Viktigt är att det syns tydligt att det är du som spelar. Om du dessutom vill länka till befintlig video på till exempel Youtube är det viktigt att du kontrollerar att videon går att se och inte är privat på något sätt.

Om du redan är antagen på en musikhögskola på ett orkesterinstrument behöver du inte skicka in någon video utan bara ett mejl med anmälan.

Skicka in din ansökan till:

framtidsorkestern@kmh.se

Du är även välkommen att mejla oss om du undrar över något.

Välkomna önskar Katarina och studenterna i dirigering!

Relaterad kontakt