Utbytesstudent på KMH

Du kan bli utbytesstudent på KMH i upp till ett läsår via utbytesprogram inom Erasmus+ och Nordplus. Ansökan görs via den internationella koordinatorn vid det egna lärosätet i hemlandet.

Ansökan

För att du ska få komma till KMH som utbytesstudent måste musikhögskolan i ditt hemland ha tecknat ett utbytesavtal med KMH. Dessutom måste samordnaren på musikhögskolan i ditt hemland nominera dig i EASY-systemet för utbytesstudier på KMH. Fråga din lokala samordnare om hjälp och mer information.

Du ansöker via European Online Application System, EASY Länk till annan webbplats..

Sista ansökningsdag är 4 mars.

Kurser för inresande utbytesstudenter

Vi har ett hundratal kurser som utbytesstudenter kan välja mellan. Den internationella koordinator på ditt lärosäte hjälper dig att reda vilka som passar just dig.

Se alla kurser för inresande utbytesstudenter (engelsk sida)

Språk

På KMH finns ett fåtal kurser på avancerad nivå med engelska som undervisningsspråk. Vi kräver inga resultat från språktester som TOEFL or IELTS, men du förväntas ha goda kunskaper i engelska. Rekommenderad nivå enligt den europeiska språkskalan är B2. 

Mer om rekommenderad nivå i engelska (CEFR levels) Länk till annan webbplats.

Poäng och betygssystem

I Sverige kallas de akademiska poängen för högskolepoäng, hp. En termins studier ger 30 hp. Svenska högskolepoäng motsvarar ECTS credits.

KMH använder inte någon betygsskala. När en kurs är genomförd blir du antingen godkänd eller underkänd.

Bli ordinarie student

Om du vill bli ordinarie student på KMH och läsa hela din utbildning här, så ansöker du på samma sätt som svenska studenter. Observera att kunskaper i svenska är ett grundläggande behörighetskrav för utbildningar på grundnivå vid högskolor och universitet i Sverige, alltså även för KMH.

Kontakta oss

Har du frågor? Mejla international@kmh.se.