Scen på Sergels torg med publik i trappan.

Open call för 2024 – Parkteaterns program På Sergels torg

Har du en musikalisk idé som skulle du vill prova i en ny miljö och möta en ny publik? Nu har du möjlighet att ansöka om att delta i Parkteaterns program På Sergels torg.

Inför säsongen 2024 erbjuder vi två studenter från KMH plats i vårens program. Du söker med din idé om ett musikaliskt inslag i programmet, det kan vara ett framförande på utomhusscenen, en ljudinstallation eller andra idéer om hur ljud och musik kan skapa en inkluderande och varm men framförallt publik upplevelse på Sergels torg. Du kan exempelvis göra en del ur din examenskonsert i en ny miljö eller framföra något annat du arbetat med under din utbildning på KMH.

Om du blir antagen kommer ditt framförande att ske 24 eller 25 maj kl. 17.00.

Två studenter kommer få

  • Scen utomhus (6x8 m) framför trappan på Sergels torg. Även andra ytor på torget är tillgängliga för framföranden och ljudinstallationer.
  • PA och tekniker genom Sergels torg, möjlighet till kort soundcheck finns.
  • Marknadsföring genom På Sergels torgs, Parkteaterns och KMH:s kanaler.
  • Medverka på produktionsmöte med producent, konstnärlig ledare och ljudtekniker.
  • Budget som täcker direkta kostnader kopplade till framförandet så som exempelvis flytt av instrument.

Tidplan

Skriv tabellbeskrivning här

Datum

Aktivitet

8 januari–11 februari

ansökan öppen

12–19 februariurvalsprocess

20 februari

besked om deltagande

24–25 maj

framförande på Sergels torg

 

Om samarbetet med På Sergels torg och SSES

Genom medlemskapet i SSES (Stockholm School of entrepreneurship) arbetar KMH för att stärka studenters möjlighet att möta ny publik, framföra musik i nya miljöer och skapa kontakter och nätverk utanför KMH

På Sergels torg är ett platssamverkansprojekt mellan Stockholm stad, lokala fastighetsägare, näringsliv och civilsamhälle. Tillsammans skapar vi ett levande Sergels torg där människor trivs och vistas. Vi gör det genom att under stora delar av året tillföra sittplatser, konst, kultur, aktiviteter och program, gratis för alla och skapat av många. Scenprogrammen som ges På Sergels torg kureras av Parkteatern/Kulturhuset Stadsteatern.

Ansök här

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 11 februari klockan 23.59.

Relaterad kontakt