Kakor

En kaka (cookie) är en liten textfil. När du gör ett besök på en webbplats, kan den begära att få spara filer på din dator. KMH har valt att inte skapa en separat funktion för aktivt samtycke till användning av kakor.

KMH använder kakor bland annat för att få statistik över hur webbplatsen används, och för att erbjuda möjligheter att dela innehållet. Du behöver inte ha kakor påslagna i din webbläsare för att kunna använda webbplatsen.

Aktivt samtycke

Vi har valt att inte skapa någon särskild funktion för aktivt samtycke till kakor på KMH.se. Vi avvaktar PTS riktlinjer för hur detta bör göras. Tills vidare tillämpar vi principen att du själv stänger av webbläsarens funktion för lagring av kakor om du inte samtycker till lagring på din dator.

Besöksstatistik

För att få ett bra underlag för arbete med förbättringar och för att förstå hur en webbplats används behöver vi samla in statistik om varje besök.

Siteimprove används på kmh.se för att samla besöksstatistik. Genom verktyget kan vi få uppgifter om antalet besök, hur länge besöken i varar i genomsnitt och hur besökaren navigerar runt på webbplatsen.

Kakor från Siteimprove Länk till annan webbplats. (engelska)

Inloggning

På kmh.se används sessionskakor (JSESSIONID) för de delar av webbplatsen som kräver inloggning, för att identifiera inloggade användare och ge korrekta behörigheter. Detta berör endast de som arbetar redaktionellt med webbplatsen.

Att inte ta emot och avvisa kakor

Om du inte accepterar att kakor används kan du göra inställningar i din webbläsares säkerhetsinställningar. Du kan välja att antingen inte ta emot några kakor alls, eller att få en fråga varje gång en webbplats försöker placera en kaka på din dator.

I webbläsaren kan du också radera tidigare lagrade kakor. Se webbläsarens hjälpsidor för mer information.

Relaterad kontakt