Notläsning kör och dirigent. Foto: Mira Åkerman

Foto: Mira Åkerman

Utbildningar

Kungl. Musikhögskolan är en av världens främsta platser att studera vid om du vill bli musiker eller musiklärare. Du kan fördjupa dig inom olika genrer och olika instrument, läsa program eller fristående kurser. KMH:s utbildningar och lärare håller hög internationell standard. Våra alumner, tidigare studenter, väcker uppmärksamhet i stora delar av världen.

Aktuellt just nu

Orkesterutdrag, obligatoriska stycken

Nu är obligatoriska stycken och orkesterutdrag för antagning till musikerprogram med start HT 2019 publicerade.

Vårens ansökningsomgångar

15 februari till 15 mars är anmälan öppen till KPU, Kompletterande pedagogisk utbildning, samt kursen Handledarutbildning för lärare.

15 mars till 15 april är anmälan öppen till ämneslärarutbildningen, utbildningar i musikpedagogik, ett antal fristående kurser.

Hitta program eller kurs

Testa vår guide för att ta reda på om vi har din utbildning – och om du har vad som krävs för att få gå den. Eller bläddra bland hela utbudet.

Guide: Hitta din utbildning

Se alla utbildningar

Att söka

KMH har två antagningsomgångar, en på våren/sommaren för lärarutbildningarna och fristående kurser, och en på vintern/våren för musikerutbildningarna. Till nästan alla utbildningar gör du antagningsprov.

Till vissa fristående kurser gäller andra tider för anmälan och ansökan.

Så går ansökan till

Hög internationell standard

KMH är rankat som nummer elva bland världens lärosäten som erbjuder högre utbildning inom utövande konst.

Rankningen är gjord av QS World University Ranking, som använder ett väl etablerat system för att mäta nivån och attraktiviteten bland högre utbildningar över världen. Underlaget är bland annat omfattande enkäter, där studenter och anställda får bedöma andra lärosäten än det man själv är knuten till.

QS World University Rankinglänk till annan webbplats

Studenter berättar

Albin Eidhagen, Em Silén och Magdalena Eriksson är tre studenter som går utbildningar med olika inriktningar. Se dem berätta om sina val och om KMH.