Campus från Valhallavägen. Foto: Foto: Åke E:son Lindman

Foto: Åke E:son Lundman.

Stöd KMH

Vill du vara med och säkra framtiden för Sveriges musikliv? Att stödja KMH – som individ, företag eller organisation – är att stödja musikutbildning och musikforskning i världsklass.

KMH har en viktig funktion i det svenska samhället. Här utbildas musiker och musikpedagoger som verkar på alla plan, i svenskt musikliv och runt om i världen. Våra alumner, före detta studenter, finns både på de stora internationella scenerna och ute i klassrummen för att ge barn och ungdomar möjligheten att utöva musik.

Aktuella projekt

Renovering av flyglar

KMH:s musikinstrument används flitigt. Det är meningen, men det för ju också med sig att de slits ner och till slut måste fasas ut för nyinköp. Vid köp av nya flyglar är vi alltid intresserade av samarbeten, men vi har också försökt att tänka lite mer på hur vi skulle kunna renovera gamla instrument till nyskick.

Vår modell är att du som donator kan vara med och rädda ett nedspelat men egentligen bra instrument att räddas från pianokyrkogården. Med en mycket gedigen och noggrann renovering ser vi till att mekanik, strängar och annat byts ut för att till slut lackera om enligt vårt eller ditt önskemål. Efter en sådan behandling låter flygeln fantastiskt och ser dessutom ut som om den vore fabriksny. Är du intresserad av att bidra i den processen har vi många intressanta förslag. Och om du är intresserad av att vara med när vi köper ett fabriksnytt instrument, så är du är självklart också välkommen.

Nytt campus

2016 öppnade portarna till KMH:s nya campus mitt i Stockholm. Här finns bland annat fyra konsertsalar, ett studiokomplex med framstående teknik och akustik, samt ett stort antal övnings- och undervisningsrum.

Vårt nya campus har väckt stort intresse, nationellt och internationellt. Det stärker Stockholms attraktionskraft inom utbildning och forskning. KMH kan därför erbjuda nya, intressanta möjligheter till samarbeten med företag och organisationer som vill bli en del av vårt campus.

Gå en digital rundvandring av vårt campus

Konsertstolen

Var med och stöd KMH och få ditt namn på en stol i Stockholms modernaste konsertsal – Kungasalen.

Med Konsertstolen kan du vara delaktig och få en egen namnskylt på en av stolarna. Försäljningen har varit väldigt framgångsrik, men det finns fortfarande stolar kvar på körläktaren.

Genom att namnge en eller flera konsertstolar bidrar du till infrastruktur, teknik och övrig inredning, och möjliggör därmed de bästa förutsättningarna för KMH att fortsätta genomföra utbildning, forskning och produktioner av högsta internationella kvalitet.

Gör en intresseanmälan för en konsertstol

Har du andra spännande idéer?

Möjligheterna på Kungl. Musikhögskolan är många och vi är alltid öppna för dina idéer och förslag.

Skicka ett mail till donationer@kmh.se så hör vi av oss.

Relaterad kontakt