Campus från Valhallavägen. Foto: Foto: Åke E:son Lindman

Foto: Åke E:son Lundman.

Stöd KMH

Vill du vara med och säkra framtiden för Sveriges musikliv? Att stödja KMH – som individ, företag eller organisation – är att stödja musikutbildning och musikforskning i världsklass.

KMH har en viktig funktion i det svenska samhället. Här utbildas musiker och musikpedagoger som verkar på alla plan, i svenskt musikliv och runt om i världen. Våra alumner, före detta studenter, finns både på de stora internationella scenerna och ute i klassrummen för att ge barn och ungdomar möjligheten att utöva musik.

Aktuella projekt

Ridhuset

Vårt senaste projekt är upprustningen av det byggnadsminnesförklarade tegelhuset i hjärtat av campus – ridhuset. Med varsam renovering ska ridhusets unika karaktär bevaras, lämna exteriör orörd och flera av de putsade väggarna inne i lokalen likaså. 

Ridhuset förvandlas till en multifunktionssal med flexibla ytor och med en kapacitet upp till 300 personer. Lokalen kommer att innehålla en serveringsdel och stor vikt läggs vid funktionalitet och akustik. Huset ska fyllas med konserter, utställningar, workshops, konferenser, installationer och andra festligheter. Renoveringen väntas vara klar våren 2022.

Med sitt unika läge, breda användingsområde och unika arkitektur ser vi stor potential i denna nya lokal.

Läs mer om Ridhuset

Renovering av flyglar

KMH:s musikinstrument används flitigt. Det är meningen, men det för ju också med sig att de slits ner och till slut måste fasas ut för nyinköp. Här har vi försökt att tänka lite mer på hur vi skulle kunna renovera gamla instrument till nyskick.

Vi har precis sjösatt en modell för att uppdatera våra flyglar till att räddas från pianokyrkogården. Med en mycket gedigen och noggrann renovering ser vi ser till att mekanik, strängar och annat byts ut för att till slut lackera om enligt vårt eller ditt önskemål. Efter en sådan behandling så låter flygeln fantastiskt och ser dessutom ut som om den vore fabriksny. Är du intresserad av att bidra i den processen har vi många intressanta förslag.

Nytt campus

2016 öppnade portarna till KMH:s nya campus mitt i Stockholm. Här finns bland annat fyra konsertsalar, ett studiokomplex med framstående teknik och akustik, samt ett stort antal övnings- och undervisningsrum.

Vårt nya campus har väckt stort intresse, nationellt och internationellt. Det stärker Stockholms attraktionskraft inom utbildning och forskning. KMH kan därför erbjuda nya, intressanta möjligheter till samarbeten med företag och organisationer som vill bli en del av vårt campus.

Gå en digital rundvandring av vårt campus

Konsertstolen

Stöd Kungl. Musikhögskolan och få ditt namn på en stol i Stockholms modernaste konsertsal – Kungasalen. Nu har vi bara ett fåtal stolar kvar.

Med Konsertstolen kan du vara delaktig och få en egen namnskylt på en stol i Stockholms modernaste konsertsal. För en gåva på 5 000 kr eller 7 500 kr får du ditt namn, eller det namn du väljer, på en plakett på en av stolarna i Kungasalen.

Genom att namnge en eller flera konsertstolar bidrar du till infrastruktur, teknik och övrig inredning, och möjliggör därmed de bästa förutsättningarna för KMH att fortsätta genomföra utbildning, forskning och produktioner av högsta internationella kvalitet.

Gör en intresseanmälan för en konsertstol

Har du andra spännande idéer?

Möjligheterna på Kungl. Musikhögskolan är många och vi är alltid öppna för dina idéer och förslag.

Skicka ett mail till donationer@kmh.se så hör vi av oss.

Relaterad kontakt