Var med i SSES unika team

Sara Sayed, tidigare masterstudent i musikproduktion vid KMH har deltagit i SSES entreprenörsprogram.

Tack vare KMH:s samarbete med SSES får studenter chansen att delta i kurser, workshops och bootcamps och utveckla kunskaper inom entreprenörskap, företagskunskap, ekonomi- och designtänk – nödvändiga kunskaper för att driva egna projekt eller starta eget. Det sker i gränsöverskridande grupperingar med studenter från andra universitet och inriktningar. Dessutom är allt är gratis, studenterna behöver bara formulera en tillräckligt bra motivering.

SSES har funnits i över 20 år och är en ideell organisation som vill hjälpa studenter som har ett driv att starta eget med att bidra till att de utvecklar förmågor som behövs inom entreprenörskap. Men man gör det på ett lite annorlunda sätt. Tack vare att de sex medlemsuniversiteten har olika inriktningar, handplockar man studenter med olika bakgrund och kunskap för att bilda unika team där alla bidrar från sin horisont. Tillsammans studerar de ämnen som inte direkt är kopplade till företagskunskap men som bidrar till ett entreprenörstänk, som tex hur man skapar bra samarbeten genom improvisation och hur man behåller motivationen.

Marwan Ayache är Head of Operations på SSES och säger:

- Vi kikar på studenternas motivering och bakgrund och formar sedan ”superhjälte-team”. Genom att hamna lite utanför sin komfortzon kan vi locka fram andra sidor hos studenterna än i sin vanliga hemmamiljö. Och det gör mycket för den personliga utvecklingen. Till exempel hade vi en violin-student från KMH med oss när vi studerade smarta hållbara städer i Singapore förra året och alla i gruppen framförde att det bidrog till att få en annan vinkel på diskussionerna. Vi ser att studenterna förändrar synen på sig själva under dessa resor.

Helg-workshop och bootcamp

Alla studenter på KMH kan ansöka om att vara med. Just nu finns flera helg-workshops att anmäla intresse till och Marwan hoppas att bootcamp-resorna samt tremånaders-programmet i personlig utveckling, Edge, är tillbaka till våren. Allt är gratis för studenterna och ger möjlighet att utvecklas både på ett personligt plan och inför arbetslivet efter examen.

Thomas Arctaedius, Affilierad professor i Entreprenörskap på KMH, och med ett förflutet både inom företagsvärlden och med entreprenörskap på SU, samordnar KMH:s medlemskap i SSES och uppmanar studenterna att ta chansen att ansöka:

- Det här är en unik chans under sin studietid att både utöka sina kunskaper men också att bygga på ett nätverk utanför KMH, som studenterna kan ha stor nytta av i sina arbetsliv. Vi vet hur mycket studenter från konstnärliga högskolor kan bidra till diskussioner med studenter från tekniska och ekonomiska universitet och har de har stor chans att komma med i SSES handplockade team.

Läs mer om SSES och anmäl till weekend-workshoplänk till annan webbplats


FAKTA SSES, Stockholm School of Entrepreneurship

SSES är en tvärvetenskaplig, global plattform som erbjuder gratis kurser för studenter och alumner vid Kungl. Musikhögskolan, KMH, Stockholms universitet, Karolinska Institutet, Konstfack, Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) och Handelshögskolan (SSE).

Läs mer på sses.selänk till annan webbplats

FAKTA samarbetet KMH+SSES

KMH blev medlem i SSES 2019 och koordineras av Thomas Arctaedius och Emilie Lidgard. SSES-kurserna kommer att läggas in som valbara kurser i KMH:s utbud.

Läs pressrelease från 2019länk till annan webbplats


Relaterad kontakt