Säkerhetsincident i studenternas e-post

Under fredagskvällen (22/9) skickades ett e-postmeddelande ut till alla studenter från en student som fått sitt konto hackat och som innehöll en bilaga som INTE ska öppnas/klickas på.

IT har nu tagit bort detta mail från alla KMH-epostkonton. Några få personer hann dock klicka på bilagan innan mejlet togs bort. Dessa har fått sinat lösenord nollställda.

Om du har klickat på bilagan men inte informerat IT-avdelningen om detta, uppmanas du att snarast att byta ditt lösenord.

Om du klickat på bilagan på en KMH-dator, vänligen skicka ett mail till helpdesk@kmh.se och meddela vilken dator du gjort det från.

Om du använt en privat dator och klickat på länken så uppmanar vi dig att ta en säkerhetskopia på dina filer och lägga på en extern hårddisk eller dylikt och scanna din dator med hjälp av något säkerhetsprogram som du själv införskaffar för att se om skadlig kod installerats.

Rekommendationen för lösenord

  • Välj ett lösenord som inte är lättgissat
  • innehåller över 8 tecken blandat med stora och små bokstäver, siffror och gärna ett specialtecken.

Observera att du inte ska använda samma lösenord som du har på KMH på någon annan extern webbsida eller webbshop eftersom det ökar risken att ditt konto blir hackat.