Tillbaka till sökning

Anna Jalkeus

Lektor sång inriktning jazz på Inst. för Jazz

Om mig

Det är en stor ynnest att vara tillbaka på KMH i rollen som Lektor i sång med inriktning jazz efter många år i USA! Individuella sånglektioner, ensemble och handledning är mina områden på skolan, samt att vara ämnesföreträdare för jazzsångarna. Jag har tidigare undervisat i jazzsång vid University of North Texas och frilansat som musiker och pedagog i Boston.

Min drivkraft för det här jobbet är att vilja kombinera en djupgående traditionskännedom, samt den effektiva och konkreta verktygs-approach som jag fått med mig från USA, med vårt svenska sätt att inspirera och utveckla nytänkande, självständiga konstnärer som kan föra dagens musik in i framtiden.

Utöver undervisningen på KMH frilansar jag som musiker (jazzsångerska, harpist och kompositör) samt ger clinics på ovan nämnda områden. Jag komponerar musik för allt ifrån små ensembler till orkester, och har bland annat blivit publicerad av Lyon&Healy Music. Det jag älskar mest i mitt arbete är att spela live, med mitt eget band och andras, i Sverige och i USA.

Utbildning

  • Kandidat Jazz, Sång, Kungl. Musikhögskolan, 2015.
  • Graduate Artist Certificate, Jazzsång och Harpa, University of North Texas (USA), 2017.