Populär övningsundervisning fullsatt inför hösten

Varje år är det omkring 1000 intresseanmälningar till KMH:s övningsundervisning, där musiklärarstudenterna undervisar elever i instrument, rytmik, musikteori, musikproduktion eller sång. Det erbjuds undervisning i 11 olika genrer/instrument och nu är de åtråvärda platserna tagna.

Övningsundervisningen är värdefull både för KMH:s studenter på musiklärarprogrammet som får chans att praktisera i sin musiklärarroll, och även för eleverna som får tillgång till en ny generation musiklärare i KMH:s stimulerande miljö och möjlighet att hyra instrument. Undervisningen är också prisvärd i jämförelse med andra skolor och kostar mellan 250-500 kr per termin.

Dock finns det inte möjlighet att välkomna ens hälften av de sökande. Bara en tiondel får plats, ca 100 elever per termin.

Studierektor Björg Ollén är ansvarig för övningsundervisningen:

- Det är verkligen synd att vi inte har möjlighet att ta emot fler. Men det är ju också för att det ska bli god kvalitet på undervisningen. Vi tar på största allvar att matchningen blir bra mellan lärare och elev och att undervisningstiden blir effektiv för båda parter.

Anmälan till höstens undervisning är stängd, men i slutet av september öppnar anmälan för ensemblespel:

- Ja, det är nytt för KMH. Från vårterminen 2021 kommer vi kunna ta in elever i ensemblespel. Man kan anmäla sig individuellt eller tillsammans med spelkamrater om man redan spelar ihop i en grupp. Inriktning blir mot olika genrer och alla åldrar är välkomna. Håll utkik på vår hemsida för anmälan, avslutar Björg.

 

Relaterad kontakt