Jobba på campus

Intresserad av att jobba extra vid sidan av studierna på KMH? Här hittar du kort information om de olika möjligheterna som finns på campus.

Studentambassadör

Att vara ambassadör för din utbildning och för KMH som högskola är ett betalt uppdrag. Tanken är att du bidrar till att inspirera elever i olika åldrar till vidare studier inom musik, genom att berätta om hur livet är för dig som student.

Detta gör du

Som studentambassadör deltar du under studiebesök, öppet hus-evenemang och mässor. Du berättar om din väg till KMH, hur du upplevde antagningsproven, vad du gör inom din utbildning och hur en typisk dag på KMH ser ut. Besökarna uppskattar såklart också om du visar prov på dina musikaliska färdigheter.

Detta får du

Det är ett socialt och roligt jobb där du utöver arvode får lära dig mer om hur högskolan fungerar. Du får ytterligare scenerfarenhet och erfarenhet av att möta stora grupper. Som representant för högskolan och din utbildning är du en förebild för dem du pratar med. Därför får alla ambassadörer en kort introduktion om KMH:s utbildningar och antagning, samt studenters rättigheter och skyldigheter.

Anmäl intresse

Vill du prova på att arbeta som ambassadör anmäler du ditt intresse till Samverkansavdelningen. Berätta följande i ditt e-postmeddelande:

  • Vilken utbildning du läser
  • vilket år
  • vilken förutbildning du gått.

samverkan@kmh.se

Jobba på en akademi

Akademierna anlitar studenter för olika typer av arbete, framför allt i samband med antagningsprov. Ibland uppstår även behov i samband med olika aktiviteter som akademierna arrangerar, till exempel konferenser.

För att anmäla ditt intresse, kontakta i första hand studierektorerna på akademierna.

Kontaktpersoner på akademier

Jobba som anteckningsstöd

Anteckningsstöd är ett värdefullt stöd för en student som på grund av en funktionsnedsättning har svårigheter att föra egna anteckningar vid föreläsningar och lektioner. Det innebär att du delar med dig av dina egna föreläsningsanteckningar till en eller flera studenter.

När du jobbar som anteckningsstöd får du ersättning av KMH.

Anmäl ditt intresse till Elsy-Marie Tysk.

Konsertvärdar och guider

Konsertvärd

Som konsertvärd representerar du KMH och är värd, både för publiken och de som medverkar på scenen. Du ansvarar för biljettkontroll, säkerhet och för att sköta scenljuset.

Kontakta Johan Lindquist, chef för på produktionsavdelningen, om du är intresserad av att jobba som konsertvärd.

Guide

Som guide representerar du KMH, och berättar om nya campus, arkitektur och konsertsalar, om utbildningarna, konserterna och övrig verksamhet.

Intresset är stort och vi tar emot grupper från olika organisationer, företag och föreningar. Nästan alla visningar äger rum tisdagar kl.11 och torsdagar kl.17.15. Visningen tar 45 minuter. All administration kring anmälan för grupperna sköter vi på Samverkansavdelningen.

Kontakta samverkan@kmh.se, om du tycker det verkar roligt att jobba som guide.

Musiker på evenemang

Evenemang som äger rum här på KMH eller i samverkan med oss, innehåller så gott som alltid inslag med musik. Evenemangen koordineras av Per Sjöberg, konsert- och eventproducent. Vid frågor kontakta event@kmh.se.

Annonseras i samarbete med KMS

När det finns behov av musiker annonseras de via kårens jobbförmedling. Där annonseras dessutom uppdrag från privatpersoner i behov av instrumentlärare, musiker, ensembler, kompositörer och liknande. Håll utkik där och prenumerera gärna på nya inlägg!

Kårens jobbförmedling Länk till annan webbplats.

Biblioteket

Högskolebiblioteket tar regelbundet hjälp av studenter som biblioteksvakter på eftermiddagarna, kl. 15.45-18.15. Förutom att du håller uppsikt över bibliotekets entré, plastar du in böcker och noter, utför vissa kontorssysslor samt hanterar rutinerna kring stängning.

Anmäl ditt intresse till Ann Malm.


Studentinflytande och kårarbete

Som aktiv inom kåren finns möjligheter att jobba med studiesociala aktiviteter. Kåren utser även ledamöter till de beredande och beslutande organ som finns på KMH.

Studentkår och studentinflytande

Uppdragsbeskrivningar Länk till annan webbplats.

Kontaktuppgifter till KMS Länk till annan webbplats.

Blanketter, lön och praktisk information

Du kommer att behöva fylla i blanketter för till exempel arvode och timredovisning. Den som ansvarar för det aktuella uppdraget förser dig med den information du behöver, och kan svara på frågor om ersättning, utbetalningar och annat praktiskt.

Avtal som reglerar ersättningen för studenter Pdf, 101.9 kB, öppnas i nytt fönster.

Blankett för beslut och löneunderlag för tillfällig/intermittent anställning Pdf, 224.8 kB, öppnas i nytt fönster.

Fakturera KMH

Om du vill kunna fakturera KMH, måste du använda en tjänst för elektronisk fakturahantering, e-faktura. Detta är inget KMH har valt, utan ett lagkrav som omfattar hela offentliga sektorn inom EU.

Mer om att fakturera KMH