Examenskonsert: This time it is personal

Evenemanget har ägt rum
 • Fullbokat!

Konserten är fullbokad. Vi släpper först in alla med biljett och därefter, i mån av plats, de utan biljett. Alla får oftast plats, men vi kan inte lova något. Var på plats när vi släpper in ca 20 minuter innan konserten startar.

Wilma Hultén, Amina Hocine, Joel Janson Johansen och Niklas Dahlqvist presenterar sina examensarbeten från kompositionsprogrammet på Kungl. Musikhögskolan. Det blir kör, orgel, dataspel och elektronisk musik.

Wilma Hultén (f. 1996) komponerar musik med fokus på ​​klangfärg. I sitt examensarbete har hon utforskat perceptuell gruppering av ljud genom att undersöka när olika sammansatta ljud upplevs som en helhet och när de mindre beståndsdelarna kan urskiljas.

 

Amina Hocine (f. 1991) har under sin master i elektroakustisk komposition arbetat med självkonstruerad orgel bestående av VVS-komponenter, som producerar hypnotiska droner med kraftiga psykoakustiska effekter. I reaktorhallen presenterar hon ett nytt verk för åtta tutor och sex sångare.

 

Joel Janson Johansen (f. 1990) har det senaste året undersökt hur musik och kultur förhåller sig till en digitaliserad samtid. Vad får ett ständigt uppkopplat sinne för konsekvenser, i komponerandet och i sättet vi upplever musik? Dessa frågeställningar har varit närvarande i komponerandet av verken som även försöker ta tillvara på de soniska möjligheterna som finns i gränslandet mellan det digitala och det fysiska.

 

Niklas Dahlqvist (f. 1992) är en tonsättare från Stockholm vars arbete kretsar kring maskininlärning, algoritmisk komposition och virtuella ljudobjekt. I installationen We Built This City on Skrot och Plåt rekonstruerar och tonsätter han Lugnets industriområde i Unreal Engine 5 och Blender.

Konserten äger rum i reaktorhallen på KTH

Kommande evenemang och konserter

 • Tunteiden paloa, Känslornas eld

  - Kungasalen

  Senja Ali-Mattila, viola - Examenskonsert, master klassisk musik

 • Fem Fem!

  - Nathan Milsteinsalen

  Välkommen till examenskonsert med Olof Rolandsson!

 • Eeva Tenkanen, viola

  - Nathan Milsteinsalen

  Examenskonsert, master klassisk musik

 • Madara Tupiņa, viola

  - Kungasalen

  This concert will be a celebration of the viola, showcasing its versat…

Alla konserter och evenemang Beställ konsertinfo