New Sound Made logotyp

Välkomna våren med värmande toner från framtidens jazzgeneration

Våren står just precis runt hörnet, solen har börjat visa sig och människor vi möter på gatorna lyser upp av vårkänslor. Det är våren som vi alla har längtat efter så mycket men på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm finns en längtan som är nästan lika stark. Nämligen en av Sveriges största jazzfestivaler, som närmar sig lika fort som knopparna brister: New Sound Made.

Den 5-7 maj får vi äntligen träffas igen på Kungl. Musikhögskolan. 46 akter från framtidens jazzgeneration sprider värmande toner i olika kulörer. För 16:e året i rad anordnas och drivs av jazzstudenterna på högskolan. Ett 80-tal musiker välkomnar tillsammans med publiken våren med värmande toner från framtidens jazzgeneration.

– Musiken på New Sound Made speglar studenternas egen fria vilja att uttrycka sig. De flesta har valt att komponera egen musik eller att jobba med att utveckla formatet för sin musik. Så djupt glädjande tycker jag, att denna generation av musiker väljer att utveckla sitt personliga konstnärliga uttryck, säger Lina Nyberg, sångerska och lärare på KMH.

– Efter en enorm speltorka känns det helt otroligt att äntligen, efter alla timmar instängd i skolan, få presentera min musik för omvärlden. Det är ju först när musiken får möta publiken som den äntligen kan komma till liv. Kreativiteten flödar, hämningar släpper och man får till slut komma ur den här lilla bubblan av arrangering och komposition. Efter den här pandemin tror jag vi alla kan enas om att det känns fantastiskt att både få lyssna till och spela musik tillsammans, säger jazzstudenten Sabina Levin.

Spelsaknaden går slutligen över till en längtan av att äntligen få dela med sig av musiken till människor som behöver den lika mycket som musikerna själva. Nu välkomnar vi våren med värmande toner från framtidens jazzgenaration. Vi ses på New Sound Made!

Läs mer och boka biljetter till New Sound Made Länk till annan webbplats.