Två musiklärarstudenter står på en utsiktsplats i Sydafrika

Musiklärarstudenterna Hamilton Eklöf och Ludvig Gawell på VFU i Sydafrika.

KMH bra på utlandsstudier

KMH:s ämneslärarprogram är bra på att främja utlandsstudier för sina studenter, det visar en undersökning från Universitet och högskolerådet (UHR).

Musiklärarstudenten Ludvig Gawell är en av de 57 KMH-studenter som åkte på utbytesstudier i fjol.

Det har varit en otrolig upplevelse för oss! Fick vi chansen att göra det igen hade vi satt oss på första bästa flyg! Ludvig Gawell, utbytesstudent i Sydafrika 2023.

KMH är ett av tre lärosäten som lyckas bäst i att främja utlandsstudier. Det visar en ny undersökning från Universitet och högskolerådet (UHR). Framgångsfaktorer är internationell karaktär på ämnet, tydliga riktlinjer för tillgodoräknande samt en internationellt engagerad och uppmuntrande personal.

På KMH går det att göra flera olika typer av utlandsstudier. Utbytestermin, VFU eller kortare intensivstudier är några exempel. I höstas åkte Ludvig Gawell på utbytestermin i Sydafrika tillsammans med sin kursare Hamilton Eklöf för att göra VFU (praktik).

Det bästa med studierna var mötet med nya människor och kulturer. Att få uppleva ren och skär glädje till musik. Dessutom finns gemenskap och gästfrihet överallt, från plåtskjul i townships till de finare delarna. Det har verkligen gjort avtryck och är något vi tar med oss livet ut.

Ni fick ett oväntat jobbuppdrag?

Ja, i höstas fick jag och Hamilton möjlighet att vara huvudkompositörer och skriva musik till en TV-serie. Vi skrev uppsats under höstterminen så schemat var flexibelt. Genom att planera noga så kunde vi jobba med komponerandet vid sidan av, men det var stundtals prövande.

Relaterad kontakt