Tillbaka till sökning

Björg Ollén

Lektor blockflöjtsmetodik, Studierektor på Inst. för Musik, pedagogik & samhälle

E-post
bjorg.ollen@kmh.se
Telefon
08-572 10 819

Om mig

Jag är flöjtist med fördjupning inom den tidiga repertoaren och det man ibland kallar historiskt informerat framförande. Blockflöjter och traversflöjter från olika tidsepoker är alltså mitt specialområde.

Min examen tog jag vid KMH 1986 och jag har varit undervisande lärare på skolan sedan 1991. Jag är lektor i blockflöjtsmetodik och undervisar i bland annat ämnesdidaktik och ensemble på ämneslärarprogrammet och i traversflöjt på den klassiska institutionens program för tidig musik. Sedan några år är jag studierektor på akademin för musik, pedagogik och samhälle med bland annat programansvar för ämneslärarutbildningen.

Förutom frilansuppdrag och sceniska produktioner, på bland annat Drottningholmsteatern, Confidencen och Dramaten, spelar jag främst med Drottningholms Barockensemble. ”Drottningholmarna” är min fasta bas sedan 35 år. Vi har tillsammans turnerat inom och utom Europa och tillsammans med DBE har jag spelat in ett 20-tal skivor. Men framför allt brinner jag för undervisning och att utbilda musiker och musiklärare för framtiden! Med lång erfarenhet av undervisning i kulturskolan och på gymnasiets estetiska program är jag medveten om vilken otroligt viktig roll en musiklärare kan ha. Därför är det så spännande och stimulerande att på KMH träffa och utbilda studenter för morgondagens musikundervisning och kulturliv.