Tre studenter går tillsammans utanför KMH:s campus

Så skapar du ett tryggare arbetsliv och tar kontroll över din karriär

Hög musikalisk och konstnärlig nivå är avgörande för din framtid i musikbranschen. Men räcker det?

Ett sätt att stärka dina möjligheter att nå ut med din musik är att utforska entreprenörskapets tankesätt och metoder. När du också utvecklar dina färdigheter inom entreprenörskap kan det hjälpa dig att slå igenom på musikscenen, bygga nätverk och visa din talang för världen. Till entreprenörskapet hör kompetenser som exempelvis projektledning, samarbete, kritiskt tänkande och storytelling.

Konst och kultur påverkar människor känslomässigt, säger Karin Hjertzell, studierektor på KMH. Det finns en kraft i musiken som du kan använda på olika sätt om du vill åstadkomma en samhällsförändring.

KMH ger flera kurser i samarbete med Stockholm School of Entrepreneurship (SSES). Syftet är att vidga perspektiven och skapa nya lösningar. Alla kurser hålls på engelska och vänder sig till såväl alumner som studenter.

I kurserna lär du dig att samarbeta tvärvetenskapligt och kombinera din kompetens med kunskap hos människor som är aktiva utanför ditt eget område.

Samtliga kurser ger dig verktyg som hjälper dig att ta makten över din egen framtid istället för att låta omständigheterna styra, säger Karin Hjertzell. Med verktyg och erfarenhet kommer självsäkerhet. Du blir tryggare i ditt yrkesliv.

Några som har läst en kurs som snubblar på ämnet är studenterna Hilda Melin, Alex Gullberg och Sofie Desiree Maritvold. I höstas läste de kursen hållbart yrkesliv inom musik, en kurs som binder ihop social-, miljö- och klimatmässig hållbarhet med hälsa och yrket som musiker. Tillsammans skapade studenterna Projekt Vivace – Musik på hospice.

Projektet visade hur stor skillnad livemusik kan göra i någons vardag. Det var otroligt givande att skapa en intim musikstund för en publik vi annars aldrig hade fått möta.

Vill du lära dig mer? Fram till 15 april har du möjlighet att söka kurserna designtänkande, socialt entreprenörskap, idégenerering och hållbart yrkesliv inom musik.

Läs mer och anmäl dig till höstens kurser.

Relaterad kontakt