Ljusdesign Mikael Israelsson

Foto: Mikael Israelsson

Musik och entreprenörskap

KMH erbjuder ett antal fristående kurser inom musik och entreprenörskap, både på grund- och avancerad nivå. Genom medlemskap i Stockholm School of Entrepreneurship (SSES) erbjuder KMH fristående kurser i innovation, idéutveckling och entreprenörskap.

Fristående kurser inom SSES

Utbildningarna ger dig möjlighet att använda ditt konstnärliga kunnande inom andra områden och få viktiga verktyg som ger dig fler möjligheter att leva på musik.

SSES kurser är öppna för studenter från KMH, Karolinska Institutet, Konstfack, Stockholms Universitet, KTH och Handelshögskolan. Blandningen av studenter från olika högskolor och universitet gör SSES till en knutpunkt för tvärdisciplinära möten. Du får unika möjligheter att utöka ditt nätverk och skapa nya kontakter.

Kurserna ges på avancerad nivå.

Kurserna ges på kvällstid för att vara tillgängliga oavsett vilken utbildning man läser. Alla SSES kurser är på engelska.

Designtänkande

Designtänkande har sitt ursprung i design, men kan tillämpas inom ett brett spektrum av discipliner.

Designtänkande

Idégenerering

Om du är nyfiken på att lära dig mer om hur du kan generera och utveckla nya idéer till en genomförbar verksamhet så är det här en kurs för dig!

Idégenerering

Konstnärligt entreprenörskap

Hur kan du kombinera konstnärliga processer och arbetssätt med entreprenörskap som ett sätt att skapa kulturella och samhälleliga projekt?

Konstnärligt entreprenörskap

Socialt entreprenörskap

Konstnärligt och musikaliskt entreprenörskap kan i vissa fall sägas ha likheter med socialt entreprenörskap, det vill säga entreprenörskap som arbetar med sociala utmaningar.

Socialt entreprenörskap

Trendanalys och framtidstänkande

Entreprenör eller inte, det är en fördel att förstå vart morgondagen är på väg och hur du kan vara med och påverka framtiden.

Trendanalys och framtidstänkande

Kurser på grundnivå

Entreprenörskap i musik

I kursen får du grundläggande kunskaper och praktiska färdigheter i att använda entreprenörskap som en metod för att skapa, leverera och utvärdera kulturellt, ekonomiskt eller socialt värde utifrån din konst.

Entreprenörskap i musik

Hållbart yrkesliv inom musik

Är du nyfiken på att lära dig mer om social- och miljömässig hållbarhet, hur du själv värnar om din inre hållbarhet och hur ditt musikutövande kan bidra till en hållbar värld?

Hållbart yrkesliv inom musik

Relaterad kontakt