Lärarstudenter som spelar tillsammans i ett popband. Foto: Mira Åkerman

Foto: Mira Åkerman

Lärarprogram

KMH utbildar musikpedagoger som ser, lyssnar och bekräftar elever samt väcker nyfikenhet för ämnet musik i grundskolan, gymnasieskolan och kulturskolan.

På KMH möter du en bred mix av musikstilar och personligheter som hjälper dig att utvecklas som musiker och lärare. Många av landets mest framstående lärare i musik undervisar här och vi tar vara på talang och låter kreativiteten flöda. Som student får du massor av inspiration och lär dig också att inspirera andra att använda musik.

I KMH:s lärarprogram får du det bästa av två världar, den vetenskapliga musikpedagogiken och fördjupade kunskaper i det konstnärliga ämnet musik.

En trygg arbetsmarknad väntar dig som väljer att bli lärare. Det finns ett stort behov av legitimerade lärare som kan arbeta i flera ämnen i både grundskolan, gymnasieskolan och kulturskolan.

Se filmen Musikläraren

Några av KMH:s studenter i musik- och medieproduktion fick i uppdrag att sätta strålkastaren på musikläraryrket, ett yrke som sällan står i rampljuset men är ack så viktigt för ett levande musikliv och en skapande, kreativ befolkning. Den här filmen är en del av resultatet.