Foto: Jonas Hjalmarsson.

Foto: Jonas Hjalmarsson.

Folksångensemble

Kursen vänder sig till sångare som vill sjunga folksång i ensemble.

Behörighet

Grundläggande behörighet för högskolestudier.

Kursens innehåll

Repertoaren varierar från traditionellt till nytt material och vi jobbar både med interpretation, sångstil, sångsätt och samsjungning utifrån folksångens speciella kvaliteter. Även röstuppvärmning och repetitionsteknik utgår från vad du behöver kunna för att sjunga i en folksångensemble.

Kursen behandlar sångsätt, t.ex. hur du kan ansätta tonen, sjunga på tonande konsonanter och sjunga med ett annat vokalklangsideal. Vi utgår från det modala tonspråket och provar improvisationsformer där folksångens ramar bildar grunden.

Kursträffar vt 2020

Lokal: 4416
Tider: 18:00-21:00

Datum:
mån 27 jan
mån 10 feb
tis 3 mars
mån 16 mars

Lärare: Sofia Sandén

Undervisningsform

Kursen är upplagd som en serie av praktiska repetitioner, där vi med fokus på gehörsinlärning provar olika former för vokal flerstämmighet.

Kursen har ingen obligatorisk kurslitteratur men det förutsätts att du själv kan spela in repertoaren (via t.ex. mobil eller dator) vid kurstillfällena.

Vanligen går kursen på vardagkvällar under den angivna tidsperioden men även helgdagar kan förekomma. Kursen kan komma att avslutas med en gemensam konsert eller annan form av offentlig redovisning.

 • Typ av utbildning:

  Fristående kurs, grundnivå

 • Institution:

  Folkmusik

 • Studietakt:

  Heltid

 • Högskolepoäng, hp:

  5

 • Anmälningsperiod:

  16 september - 15 oktober 2019

 • Anmälningskod:

  KMH-AG169
  Anmäl dig på antagning.selänk till annan webbplats

Relaterad kontakt