Idégenerering

Om du är nyfiken på att lära dig mer om hur du kan generera och utveckla nya idéer till en genomförbar verksamhet så är det här en kurs för dig! Utbildningen ger dig möjlighet att applicera ditt musikaliska kunnande inom en annan disciplin och ger dig viktiga verktyg för att kunna leva på din musik.

Undervisningsspråk är engelska.

Kursen ges på KTH två gånger per år och är en del av kursutbudet från Stockholm School of Entrepreneurship (SSES) Länk till annan webbplats.. Studenter från KMH, Karolinska Institutet, Konstfack, Stockholms Universitet, KTH och Handelshögskolan kan söka. Blandningen av studenter från olika högskolor och universitet gör SSES till en knytpunkt för tvärdisciplinära möten. Du får unika möjligheter att utöka ditt nätverk och skapa nya kontakter.

Behörighet och urval

Grundläggande behörighet för högskolestudier på avancerad nivå. Är det fler behöriga sökande än vad det finns platser till ska ett urval ske. Urval baseras på antal avklarade högskolepoäng (HPAV).

Kursens innehåll

I kursen presenteras bland annat verktyg för idégenerering och den går också in på frågeställningar som kreativitet och innovation. Du får lära dig att identifiera och förstå målgrupper och marknader, inkluderat företag med intentionen att skapa social, miljömässig och ekonomisk hållbarhet.

I undervisningen ingår både teoretisk analys och praktiskt inriktade undervisningsmetoder, i en blandning av föreläsningar, debatter, diskussioner och workshops.

Läs mer om innehåll, mål och examination i kursplanen längst ner på sidan.

Kurstillfällen HT2023

Måndagar och onsdagar kl 17.15-20.00 under perioden 28 augusti – 25 oktober 2023.

Relaterad kontakt