Friskvård

KMH erbjuder alla anställda en timmes friskvård på arbetstid i veckan. Genom förmånsportalen Benify kan du ta del av bland annat erbjudanden kring friskvård. För anställda finns även tillgång till ett motionsrum i hus 4. KMH:s anställda får bada och simma gratis på GIH-badet måndag till fredag. 

Motionsrummet

KMH har ett eget, mindre gym för personalen beläget i markplan i hus 4, rum 4228. Utrustningen består av löpband, crosstrainer, träningscykel, skivstång och bänk med fria vikter, hantlar samt en multifunktionsmaskin.

Det finns tydliga regler för hur lokalen ska användas, vilka finns angivna i gymmet. Utrustningen ska rengöras efter användning – spray och papper finns i lokalen. Endast rena inomhusskor är tillåtna.

Då och då genomför en utbildad PT-instruktör en visning av utrustningen.

Benify - förmånsportal

Som månadsanställd på KMH har du möjlighet att ta del av erbjudanden och förmåner via förmånsportalen Benify. Förmåner som du beställer via Benify betalar du genom ett löneavdrag nästkommande månad, men du kan också få rabatt på vissa varor och tjänster via Benify.

För att få tillgång till Benify behöver du fylla i en blankett för samtycke till överföring av personuppgifter, samt skicka den underskriven till kontakt@personalavdelningen.se.

Benify förmånsportal Länk till annan webbplats.

Blankett för samtycke Benify Pdf, 71.6 kB.

Friskvårdsbidrag

Om du inte vill använda dig av Benify kan du istället få ett friskvårdsbidrag på 600 kr per kalenderår, genom att uppvisa originalkvitto – kontakta Johanna Öhgren på personalenheten för information om hur du går till väga.

GIH-badet

KMH:s anställda får bada, simma och använda gymmet gratis på GIH-badet måndag till fredag. För att få tillträde måste du visa upp ditt KMH-passerkort. Vi har möjlighet att gå dit under följande tider:

  • måndag 06.30-21.30
  • tisdag 11.00-17.30
  • onsdag 06.30-21.30
  • torsdag 06.30-17.30
  • fredag 06.30-20.30

GIH-badet Länk till annan webbplats.

GIH erbjuder även fri träning under höst- och vårterminerna.

Fri träning på GIH Länk till annan webbplats.

Massage

KMH erbjuder alla medarbetare delsubventionerad massage på arbetsplatsen 2 ggr/månad. Varje behandling är 30 minuter. Kostnaden är 150 kr per behandling och betalning sker på plats med Swish.

Lokal för massage: Hus 4 Vilorum 4234

Boka din massagetid här Länk till annan webbplats.

Om behandlingen

Behandlingen är klassisk svensk massage som är en populär massagemetod världen över. Det är en avslappnande muskelbehandling som fokuserar på att behandla samt minska riskerna för smärta som kan uppstå på grund av stress och stelhet. Massören använder sig av massage och muskeltöjningstekniker samt ger vid behov tips på stretchövningar för att på lång sikt bidra till en god hälsa.

All massagebehandling utförs av licensierade friskvårdsmassörer från ACT Wellnes Länk till annan webbplats. som innehar ansvarsförsäkring.

Friskvårdsgruppen

För att underlätta och uppmuntra motion arrangerar Friskvårdsgruppen olika typer av gemensamma regelbundna aktiviteter.

Om du har önskemål om friskvårdsaktiviteter här på KMH eller saknar ”din” sporthall i erbjudandena från tjänsten Benify, se mer om den nedan, så vänd dig till friskvårdsgruppen eller personalenheten.

Friskvårdsgruppen består av:

  • Johanna Öhgren
  • Elsy-Marie Tysk
  • Ann Malm
  • Marcus Lind
  • Djuro Zivkovic