Dekorationsbild, händer som spelar.

Bild- och mediabank

Letar du efter en bild som du kan använda till din presentation, undervisning eller forskning? Nu har vi en intern bild- och mediabank med bilder, logotyper och illustrationer som du kan använda. 

Tänk på det här när du använder bilder från bildbanken

  • När du laddar ner en bild från bildbanken ska du ange vad du ska använda bilden till.
  • När du använder bilden ska du skriva fotografens namn om det är möjligt.
  • När du har använt en bild måste du radera den från den plats där du tillfälligt har sparat den. Behöver du bilden igen så får du hämta den i bildbanken igen.
  • Du får inte hämta bilder till så kallad tredje part, alltså till någon annans än KMH:s produktion. Det är dock tillåtet om KMH är en av avsändarna. Se bestämmelse vid respektive bild.

Det är viktigt att du gör så här för att vi ska följa lagar och avtal om bildernas hantering.

Till Bildbanken Länk till annan webbplats. (du kan behöva logga in med din KMH-epostadress och ditt lösenord)

Så hämtar du en bild från bildbanken

Steg-för-steg-instruktion ladda ner bild

Saknar du något?

Än så länge har vi inte så många bilder i vissa kategorier och det beror på GDPR-lagen. Det kommer att fyllas på allteftersom. Saknar du något innehåll? Kom gärna med förslag på fototillfällen av din undervisning eller forskning. Kontakta Samverkansavdelningen, samverkan@kmh.se.

Har du bilder du vill lägga upp i KMH:s bildbank?

Kanske har du eget material du vill bidra med? Vi tar gärna emot bilder som levandegör och illustrerar KMH:s verksamhet. 

Tänk på att du måste ha tillstånd från alla personer som är identifierbara i bilden. Vi behöver namn, e-postadress eller telefonnummer på alla personer i bilden så vi kan skicka ut samtycke via e-post eller sms. Du behöver också ange vad bilden ska användas till. 

Om bilderna

Bilderna i bild- och mediabanken är köpta eller tagna för Kungl. Musikhögskolans räkning. I arbetet med att ta fram bilderna har vi använt våra kärnvärden kreativitet, engagemang och kunskap som ledord. Vi utgår också från ett normkreativt förhållningssätt för att komma bortom för-givet-tagna eller för-sant-hållna idéer om hur vi når ut till fler. 

Våra bilder ska visa vår bredd och mångfald och representera hela verksamheten. Vi använder oss av vissa kriterier för vilka bilder vi använder och tanken att inkludera utan att markera. Vi utgår från de sju diskrimineringsgrunderna i svensk lag: kön, könsidentitet eller könsuttryck, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder. 

Relaterad kontakt